Eerst rustig wennen

Als uw kind naar de basisschool gaat is dat misschien even wennen. Dat begrijpen we en daarom zorgen we voor een zo fijn mogelijke overgang.

Intakegesprek

Als uw kind is ingeschreven neemt de leerkracht zes weken voor zijn of haar vierde verjaardag contact met u op. U wordt (samen met uw kind) uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek vertelt u ons over uw zoon of dochter en de leerkracht vertelt u over het onderwijs en veel praktische zaken. Zo leren wij uw kind en u de school beter kennen.

Wenmomenten

Voordat uw kind naar school gaat, mag het vijf dagdelen komen wennen. Deze wenmomenten spreken we in goed overleg af. Uw kind krijgt een maatje in de klas zodat het zich snel thuis voelt en bouwt al een band op met de juf. De overgang naar de basisschool is zo een stuk minder spannend.

Updategesprek

Na de eerste drie weken school vindt een updategesprek plaats. De leerkracht bespreekt met u hoe het gaat met uw kind. Gaat uw kind met plezier naar school en maakt het nieuwe vriendjes in de groep? We nemen hier de tijd voor en kijken met u of extra aandacht nodig is.

In onze Kleuterfolder vindt u meer praktische informatie.