Ervaringen

Wij kunnen u veel vertellen over onze school, maar laten ook graag ouders en leerkrachten aan het woord. Hier vindt u hun ervaringen.

 

Ik vroeg pas aan mijn zoon van negen jaar welk cijfer hij aan de school geeft. Hij zei dat hij de R. de Jagerschool het cijfer 9 geeft. Hij zei: ‘Ik zit op de leukste school!’


De R. de Jagerschool is een fijne kleinschalige school. Door die kleinschaligheid zijn de lijnen kort en kennen de leerkrachten veel van de kinderen.


Het is knap dat de school voor allerlei type kinderen de lesstof op het niveau van het individuele kind kan aanpassen. Het mooie is dat dit vaak al gebeurd is zonder dat je daar als ouder ‘’achter aan moet’’. Vroege signalering van de behoefte van het kind en de overtuiging dat een kind vooral kan leren als er veiligheid en vertrouwen is, maakt dat je als ouders je kind(eren) met een gerust gevoel naar de R.de Jager laat gaan.


Onze jongste ziet hoe leuk zijn zussen het hebben op school en zou het liefst vandaag zelf al beginnen.


De leerkrachten hebben écht oog voor wat onze kinderen nodig hebben. Ze merken zowel de grote als kleine veranderingen op en sluiten daardoor goed aan bij de behoeftes van onze dochters. Er is ruimte voor complimentjes over de nieuwe schoenen maar ook voor aanpassing van de leerstof  wanneer extra uitdaging nodig is.


In de vakantie zei onze dochter: 'Mam, ik heb zo’n zin in groep 8!' Nou, dat zegt toch genoeg?


Wij ervaren de R. De Jagerschool als een toegankelijke school, met een duidelijke identiteit, positieve leerkrachten en veel aandacht voor ieder kind!


Als ouders worden wij niet alleen uitgenodigd mee te denken met wat goed is voor onze kinderen maar actief betrokken en bevraagd op wat voor het individuele kind nodig is.


De kleinschaligheid van de school zorgt ervoor dat onze dochters de nodige individuele aandacht kunnen krijgen in een veilige, vertrouwde omgeving. Geen 'onderwijsfabriek' dus, de leerkrachten kennen de kinderen heel goed en zoeken naar de beste manieren om het beste uit elk kind te halen. Mooi, want onze kinderen gaan heel enthousiast naar school!


Doordat de juf van onze oudste dochter op creatieve en volhardende wijze onze dochter wist te stimuleren voelt zij zich nu voldoende uitgedaagd en komt zij nu weer huppelend, vol verhalen uit school.


Het is altijd spannend of je verwachtingen vooraf overeenkomen met wat een school daadwerkelijk te bieden heeft. In ons geval heeft school deze verwachtingen ruimschoots overtroffen door de warmte en creativiteit waarmee onze kinderen op school les krijgen.


De kenmerken ‘klein in kwantiteit’ (waardoor iedereen elkaar goed kent), en ‘groot in kwaliteit’ (waardoor leerlingen zich breed ontwikkelen), zorgen dat kinderen het naar hun zin hebben op de R. de Jagerschool en telkens thuiskomen met enthousiaste verhalen.